«من تماشا کردن آدمها رو خیلی دوست دارم. از وقتی یادمه یکی از علاقههام این بوده که یه گوشه بشینم و آدمها رو نگاه کنم. اینکه چطوری راه میرن.چطوری میخندن. چطوری اخم میکنن و وقتی میرن توی فکر، چه شکلی میشن. من معاشرت با آدمها رو هم خیلی دوست دارم.چندسال پیش این فرصت برام پیش اومد تا بشینم روبهروی آدمهایی که هرکدوم یه دنیا قصه داشتن و ازشون بپرسم چه جوری به دنیا نگاه میکنن. یه مدتی این معاشرتها قطع شد. فکر کردم قصه تموم شده ولی در واقع قصه فقط داشت مسیرشو عوض میکرد و حالا مسیر جدیدی شروع شده. من حرف زدن با آدمها را هم خیلی دوست دارم. قراره بازم باهاشون حرف بزنم. میخواهیم از گذشتهها رد بشیم و به آینده سرک بکشیم. از اکنون... ادامه تو دل همین نقطههایی هست که بعد از اکنون میاد. همین نقطههای کوچیک ساده...گذشته یا آینده؟ اکنون...»
این دکلمه که در ابتدای برنامه توسط سروش صحت خوانده میشود، درواقع داستان بهوجود آمدن برنامهی «کتاب باز» و پایان این برنامهی پربیننده و آغاز برنامهی «اکنون» است.
سروش صحت، نویسنده و کارگردان موفق سالهای اخیر، در دهه 90 با سریالهای ساختمان پزشکان، پژمان، شمعدونی، لیسانسهها و فوقلیسانسهها توانست مخاطبان بسیاری را به تلویزیون جذب کند. او نشان داد طنز و مخاطب را میشناسد و میتواند در لایههای پنهان یک شوخی، مفاهیم عمیقتر و مشکلات جامعهی کنونی را بگنجاند. محبوبیت این هنرمند زمانی دوچندان شد که او تجربهی اجرا در برنامهی «کتاب باز» شبکهی نسیم را برعهده داشت و طی 4 سال اجرای این برنامه، توانست طرافداران و علاقمندان کتاب را راضی کند. البته کتاب باز تنها موردعلاقهی دوستداران کتاب نبود و طیف وسیعی از مخاطبان را شامل میشد. مخاطبانی که پس از این برنامه، با «کتاب» بیش از پیش عجین شدند و از فواید مطالعه بهرهمند شدند.
کتاب باز که درابتدا قرار بود یک ویژه برنامهی ماه مبارک رمضان باشد، با استقبال مخاطبان شبکه ی نسیم، تا چهار سال روی آنتن تلویزیون رفت. این برنامهی پرمخاطب، در ابتدا، با اجرای امیرحسین صدیق شروع شد و پس از دو فصل با اجرای سروش صحت ادامه یافت. مهمانان برنامه متنوع بودند و فصل مشترک همگیشان چیزی نبود جز مطالعه؛کتاب! همانطور سروش صحت بارها در برنامه گفته، مطالعه تنها خواندن کتاب نیست. سفر رفتن، فیلم دیدن، گوش دادن به موسیقی و بسیاری چیزهای دیگر هم مطالعه بشمار میروند. میهمانان «کتاب باز» نیز محور اصلی صحبتهایشان، مطالعه بود و در طول برنامه از انواع مطالعه صحبت به میان میآمد.
پس از 4 سال اجرای برنامهی «کتاب باز» تلویزیون و شبکهی نسیم امکان تهیه و تولید فصل تازهای از برنامهی «کتاب باز» را نداشت. در نهایت با گذشت 4 سال از آخرین فصل برنامهی «کتاب باز»، مجموعهی دیگری با عنوان «اکنون» به شبکهی نمایش خانگی آمد. روند این مجموعهی جدید مانند قبل شامل دو بخش است. در بخش نخست برنامهی «اکنون» مانند «کتاب باز» به گفتوگو با میهمانان میگذرد و در بخش دوم، مخاطب با کارشناسان برنامه همراه میشوند. از کارشناسان برنامهی «کتاب باز» حضور احسان عبدی پور و دکتر رشید کاکاوند تایید شده اما هنوز خبری از حضور دکتر مجتبی شکوری، اردشیر رستمی و سایر کارشناسان نیست. برنامهی «اکنون» با دکوری منحصر بهفرد، پر از کتاب و گیاهان آپارتمانی، فضایی دلنشین دارد و چشم مخاطب را خسته نمیکند. ساعت دیواریهای عظیمش اکنون را یادآوری میکنند و پنجرههای بزرگش حس سرک کشیدن به آینده را در تماشاگر زنده میکند. باید دید «اکنون» چقدر میتواند طرفداران «کتاب باز» را راضی کند و دل مخاطبان شبکهی خانگی را به دست بیارد.
سخن فرواک
در این خبر مروری داشتیم به مجموعهی پر سروصدای این روزها، «اکنون»! شما مخاطبان مجلهی فرواک میتوانید فصل نخست این برنامه را در پلتفرم فیلیمو و سایر وبسایتهای قانونی مشاهده کنید و از تماشای آن لذت ببرید. پخش این برنامه از 6 آذر 1403 در پلتفرم فیلیمو آغاز شده و قسمتهای جدید فصل اول، سهشنبهی هرهفته ساعت 8 صبح منتشر میشود.
نویسنده: سارا فرخنده طینت فرد
نظرات کاربران